Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Als jij mij belt en het voelt goed, dan zal er eerst een kennismakings-/intakegesprek volgen. Daar bespreek ik met jou wat je bezighoudt. Samen zullen we er dan achter proberen te komen wat je hulpvraag is. Ik zal dan inschatten wat er nodig is om duidelijkheid en antwoorden te vinden. Het aantal sessies die ik dan (ongeveer) denk nodig te hebben, zal ik dan ook aan kunnen geven. Bovendien is dit kennismakingsgesprek bedoeld om uit te vinden of het “klikt” tussen ons. Als je het gevoel hebt dat je mij jouw gevoelens en gedachten wel durft toe te vertrouwen en je veilig bij mij zult kunnen voelen, kunnen we dit in alle eerlijkheid naar elkaar uitspreken. Dus ook als het niet “klikt” is dit beslist niet erg. Mensen zijn nou eenmaal verschillend. De duur van zo’n kennismakingsgesprek is ongeveer één tot anderhalf uur.

Traject

Het traject dat ik samen met jou uitzet zal aangepast zijn aan jouw wensen en jij bent hiervan de regisseur. We bepalen samen het doel, maar jij bepaalt de inhoud van de gesprekken en hoeveel je ermee doet. Ik wil je graag ondersteunen in je proces. In het traject zullen we elke keer weer bespreken of we nog op de “goede” weg zijn of dat het hier of daar nog dient worden bijgesteld. Natuurlijk houd ik in de gaten of de (tussentijdse) gestelde doelen zijn behaald.

Methode

Ik werk niet volgens een vaste/zelfde aanpak. Dat wil zeggen, ik probeer in te spelen op het moment en zal daar de methodieken aanspreken die nodig zijn om jou zo goed mogelijk te kunnen bijstaan (eclectische methode). Ik maak dan ook gebruik van componenten van verschillende (gespreks) technieken/methodieken welke het beste aansluiten bij jou als persoon. Enkele methoden die ik kan inzetten zijn; cognitieve gedragstherapie, MBCT-Mindfulness, geleide fantasie (lichaamswerk), ontspanningsoefeningen en clientgericht werken (Carl Rogers) of the work of Byron Katie.

Ik werk conform de Ethische Gedrags Code (EGC). En ben aangesloten bij beroepsorganisatie Gcoach. Zie voor een uitgebreide uitleg van o.a. EGC mijn Algemene voorwaarden (gedeponeerd bij KvK Groningen).

Tarieven

Zoals ik al aangaf vind ik het goed om eerst met elkaar kennis te maken. Deze kennismakingssessie is niet gratis. Het is gewoon onderdeel van mijn werk. Ik vraag wel een kleiner bedrag omdat ik wil dat het laagdrempelig blijft. Pas daarna beslissen we samen of het “klikt” en of we samen verder gaan. Ook dan pas stippelen we jouw traject uit. Een coachingstraject bestaat over het algemeen uit 5 tot 10 gesprekken van één tot anderhalf uur. Maar dat kunnen natuurlijk net zo goed minder als meer zijn. Maar dit is altijd in gezamenlijk overleg.

Ik bereken € 75,- (exclusief BTW) per gesprek (uurtarief). Als ik naar jou toe kom, dan bereken ik € 0,20 per kilometer aan reiskosten.

Vergoeding

Ook steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor persoonlijke begeleiding van hun werknemers te vergoeden. Informeer daarom ook naar de mogelijkheden bij uw werkgever. Een uitkering? informeer bij de uitkeringsinstantie naar de mogelijkheden.