Ik zal mij even voorstellen

Roelie Ik ben Roelie van Guldener 53 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Ik ben spontaan, open en eerlijk en geloof in het feit dat iedereen vanuit de basis goed is. Ik probeer daarom iedereen ook in zijn/haar waarde te laten en van daaruit te acteren. Op mijn eigen weg naar volwassenheid heb ik hierdoor (net als ieder ander) een bepaald beeld gekregen. Over hoe ik over dingen denk, en vanuit welke hoek ik iets zie. Hoe ik dingen interpreteer en mijn “rol” in mijn leven, mijn omgeving en de wereld. Zo ben ik gaandeweg gevormd tot wie en hoe ik nu ben. Ook in wat ik geloof en wat ik uitdraag. Natuurlijk ben ik hierdoor beïnvloed door verschillende factoren.

Mede door mijn indrukwekkende jeugd die me veel uitdaging en levensinspiratie heeft ontnomen. Maar mij uiteindelijk ook veel heeft gegeven. Vaak heb ik mij afgevraagd waarom ik “hier” ben en wat mijn rol is of zou kunnen zijn. Toen ik mijn huidige man tegenkwam ontstond er voor mij een nieuwe situatie. Veel liefde, inspiratie maar ook motivatie, kracht en geloof in mijzelf heeft hij mij (terug)gegeven. Natuurlijk zijn op dit pad ook de nodige hiaten (geweest) en hebben we zorgen en problemen moeten trotseren. Maar ook daar word je sterker en wijzer van en heeft ons dichter tot elkaar en mijzelf gebracht.

Ik werk graag met vrouwen tussen de 40 en 55 jaar (en/of hun gezin). Deze levensfase heb ik als (werkende) moeder, mantelzorger en de nodige zorg voor de kinderen,als zeer hectisch ervaren. Ik heb dan ook in die periode een burnout gehad en mijn leven eens kritisch onder de loep genomen. Ik denk dat ik me goed kan verplaatsen in de denk- en beleefwereld van de hardwerkende, multitaskende vrouw in deze haast maatschappij. Daarom doe ik dit werk met passie en oprechtheid. Met een positieve inslag en veel vertrouwen in de goedheid van de mens. Door veel naar mijzelf te kijken, hard te werken en veel emoties, patronen, gevoelens en gedachten te ontrafelen ben ik een ander mens geworden. Met een berustend gevoel over mijzelf dat het allemaal wel goed is zo. Maar wel (zelf)kritisch en in beweging. En dat gun ik echt iedereen.

Opleidingen en ervaring:

Life-/Gezins Coaching-Counseling - Academie voor counselling en coaching. Basisopleiding en specialisatie (HBO tweejarig)

Een opleiding met praktijkdagen. Een verplicht aantal uren coachen. Coachingsuren maken en zelf met een coach praten. Met je supervisor kritisch kijken naar je werkwijze. Verplicht met je studiegroep een groot aantal intervisie uren maken. Verder een viertal verplicht te lezen en leren vakliteratuur/boeken. Dan je theorie goed tussen je oren zien te krijgen en daarin examen doet (incl. de vakliteratuur). En dan als verplichte afsluiter en als onderdeel voor het verkrijgen van je diploma, moet je twee scripties schrijven. Eén over je persoonlijke ontwikkeling binnen je studieja(a)ren en één over je praktijkervaring die je gedurende de leerperiode hebt opgedaan aan de hand van concrete voorbeelden/bewijzen die je vergaard aan de hand van verklaringen van coach, supervisor, medestudenten, coachee en ander betrokkenen. Al met al een pittige maar zeer uitgebreide opleiding.

Mindfulness Based Cognitive Therapy - MBCT-CIVAS (HBO)

Praktische praktijkgerichte psychologie Bongers & Partner (HBO)

Korte opleidingen en trainingen: Gesprekstechnieken, zelfmanagement, PR en communicatie, spreken in het openbaar, effectief beïnvloeden, vergadertechnieken, ondersteunend projectmanagement. Taal- en schrijfvaardigheidstraining en assertiviteitstraining, schrijven voor het web, klantgericht schrijven, webredactie, mentor opleiding voor het effectief begeleiden van leerlingen van het VMBO, mediation vaardigheden, Englisch grammar en junior projectleiding (HBO).

RET - Tanja van Essen (HBO)

ErVaringsProfiel (EVP) - Libereaux B.V.

Libereaux is een erkend aanbieder van EVC- en EVP trajecten. Zij zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om deze trajecten uit te voeren. EN De volgende 5 competenties van mij zijn door Libereaux op HBO niveau herkend: - Coachen - Zelfstandigheid - Reflectievermogen - Initiatiefnemen - Plannen en organiseren